Dipanggil Exam Kerajaan tahun 2023? Tak tahu nak prepare macam mana?
Usaha Risau, anda berada di tempat yang betul Tim Infokerjaya dan bantu lebih 80,000 calon exam kerajaan sejak tahun 2008/09. Tahun ini giliran anda


SESUAI DIGUNAKAN UNTUK EXAM KERAJAAN PUSAT DAN NEGERI UNTUK TAHUN 2023
Untuk peperiksaan SPA sesi JANUARI 2023;


Untuk peperiksaan khas lain, ada rujukan yang lebih SPESIFIK antaranya;

 • EXAM SPiER / PSIKOMETRIK sesi 2023
  Rujukan Psikometrik (klik sini)


 • Tiap tahun Ramai GAGAL Exam. Kenapa?

  Tak Tahu Format
  Hadir exam terkejut tengok soalan. Di luar jangkaan. Memang la Dah tak tahu format dan contoh soalan. Nak jawab SPM dulu pun berapa banyak contoh soalan anda studi?

  Tak Cukup MASA!
  Kalau persediaan tak cukup memang akan ambil masa lama jawab exam sebab kena fikir banyak benda! Tapi kalau persediaan 'cun', no problem!

  Tak TerKEJAR!
  NAk buat persediaan tapi tak tahu nak mula kat mana. Tau-tau esok dah exam. Memang kelam kabut dibuatnya. Tak terkejar!

  Silap Persediaan
  Dah studi tapi terkeluar dari skop! Membuta tuli. Patut fokus apa yang berkaitan ja. Bukan perlu studi dan hafal semua perlembagaan Malaysia!
  Kami Nak Anda Berjaya TAHUN INI
  • Serius ramai yang dipanggil untuk exam ambilan GRED 18, 19 dan 29. Sebelum ini untuk tahun 2016 - 2018 tiada tapisan melalui peperiksaan dilakukan. Majoritinya adalah panggilan terus temuduga. Tapisan dilakukan di sana.
  • Tapi tahun ini pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mengumumkan peperiksaan. Ada 2 kemungkinan besar kenapa dilakukan peperiksaan. Kemungkinan yang paling tepat pada pengalaman kami adalah "TERLALU RAMAI CALON". Jadi jalan praktikal adalah MENGURANGKAN CALON yang sampai ke sesi TEMUDUGA. Anda tahu sebabnya kan?
  • Sebab tu anda berada di sini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ribuan calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam tahun 2023 ini. Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan ujian Online. Masih ada lagi fasa sebelum anda berjaya menjawat jawatan ini.
  • Lihat kegembiraan mereka yang LULUS pada sesi exam kerajaan sebelum ini kat atas tu. Kami nak selepas ini anda pula yang hantar email ucap terima kasih kepada Tim Infokerjaya!
  Lihat Kegembiraan Mereka
  Sejak tahun 2008/09
  Tim Infokerjaya dah bantu calon exam kerajaan hampir 10 tahun. Kami nak bantu anda semaksimum mungkin. Ini adalah rujukan untuk persediaan peperiksaan anda sesi tapisan tahun 2021 ini
  Nak Guna RUJUKAN APA tahun 2023?
  Untuk kebanyakan perjawatan terutamanya Gred 29 & 41 Tim Infokerjaya sediakan rujukan khusus jawatan. Tetapi untuk jawatan yang tak pernah ada exam online sebelum ini, anda boleh gunakan rujukan SPESIFIK SEKSYEN ini.

  Rujukan ini adalah rujukan pantas tanpa nota khusus. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk anda faham bagaimana soalan ditanya setiap seksyen.

  Rujuk semula panggilan exam online anda. Lihat apa Seksyen penilaian yang ada untuk panggilan anda. Mungkin hanya Seksyen A dan B sahaja. Ada juga jawatan yang ada penilaian Seksyen C.
  Ini Rujukan SPESIFIK SEKSYEN tahun 2023
  Pilih eBook Pilihan Anda
  Anda boleh pilih untuk beli 1 ebook atau semua sekali. Ianya BUKAN BUKU tetapi eBook. Anda akan menerima akses ke laman download untuk MUATTURUN semua komponen. BUKAN BUKU tetapi eBook (versi download)